Corona

 

Corona en borstvoeding

Om de verspreiding van het coronavirus te stoppen zijn in Nederland ingrijpende maatregelen getroffen. 

Een situatie die niemand eerder heeft meegemaakt, maar iedereen raakt.

Uiteraard doe ik er alles aan om jou, ook onder deze omstandigheden, zo goed mogelijk te helpen, waarbij de gezondheid en veiligheid voorop staat. In april ben ik gevaccineerd met het Jannsen vaccin, in november de boosterprik gekregen. Ik zal zoveel mogelijk afstand houden maar dit zal niet het gehele consult mogelijk zijn.

Als je corona geralateerde klachten hebt zal ik het consult doen door middel van videobellen of facetime.

 

 

Kun je doorgaan met borstvoeding geven als je besmet bent met het Coronavirus? Jazeker!

Wanneer je besmet raakt vlak voor de geboorte van je kind en je start meteen met borstvoeding of wanneer je besmet raakt tijdens de borstvoedingsperiode, maakt je lichaam IgA-antistoffen aan (immunoglobulines). De immunoglobulines zorgen ervoor dat je kind zoveel mogelijk beschermd wordt tegen het virus en het helpt om het immuunsysteem van je kind zo goed mogelijk te laten reageren op eventuele indringers.

Als je daarbij goed op je hygiëne let, je handen vaak wast en in je elleboog hoest verklein je de kans op het overbrengen van het virus. 

Als je echt ziek wordt van het coronavirus, terwijl je borstvoeding aan het geven bent, is het erg belangrijk om juist niet te stoppen! Je kind is immers al blootgesteld aan het virus in de periode voordat je ziek bent geworden. Door middel van jouw moedermelk kun je zoveel mogelijk van de antistoffen die jouw eigen lichaam aanmaakt, doorgeven aan je kind.

Ben je hiervoor te ziek, dan is het beter om de moedermelk af te kolven en door een andere verzorger te laten geven.

 

La Leache Leaque en Covid-19

 

Voor moeders die borstvoeding geven aan hun baby tijdens deze pandemie verwijzen we voor meer informatie naar deze website

Kolf huren, kopen of hulpmiddelen kopen?                                                    

Het is belangrijk dat de zorg voor borstvoeding blijft doorgaan. Daar doe ik mijn best voor. Tijdens de coronavirus kan je bij de Praktijk voor Borstvoeding een kolf huren of kopen. Ook kan je borstvoedingshulpmiddelen, zoals Rite Aid, flesjes, Tepelhoedjes S-M-L, e.d. aanschaffen.

Na telefonisch overleg kan je het benodigde materiaal ophalen in mijn praktijk.

Je kan ook via mijn webshop bestellen.

In het Deventer Ziekenhuis is een borstkolf verhuurpunt van de Praktijk voor Borstvoeding. 

Als je daar opgenomen bent kan je aan de verpleegkundige of kraamverzorgende een professionele huurkolf vragen om mee naar huis te nemen. Je vult dan een incassoformulier in zodat de betaling via incasso kan plaatsvinden. Op de huurkolf zit een borgsom van € 100,00. Membranen 14,50 zijn nodig uit oogpunt van hygiëne. 

Kan ik de kolf/weegschaal terug brengen?                                            

Wanneer je de borstkolf/weegschaal wilt terugbrengen ontvang ik graag een app of sms bericht met uw naam en nummer van het incassoformulier (rechter bovenhoek). 

Voordat de kolf en/of wordt ingeleverd graag aandacht voor extra hygiëne in verband met het coronavirus. Dit is voor jullie zelf en voor mij als professional van belang. Wil je de kolf, flessenhouder en de koffer met een schone vochtige doek schoonmaken.

Je kan de membranen eruit halen door de deksel open te maken door op het knopje op de deksel te drukken en het deksel omhoog te trekken. De membranen, flesjes, slangen en kolfschilden zijn van jezelf. Het contact zal plaatsvinden aan de deur of heel kort in de praktijk met 1 1/2 meter afstand. Wilt u ook een medisch mondmasker opzetten?

De borgsom krijg je via de bank of een betaalverzoek/tikkie van jou retour met aftrek van het bedrag voor de huur en eventuele koopartikelen.

 

Praktijk voor Borstvoeding

Erna Klein Hofmeijer

Lactatiekundige IBCLC

06-30447217

 

 

 

  

Professionele zorg bij borstvoeding
Lid van de NVL