Consult, tarieven en vergoedingen

 

Klik HIER voor vergoeding van zorgverzekeraars

Een consult aan huis 

Een consult vindt bij voorkeur bij je thuis plaats. Dat geeft voordelen. Immers, de adviezen die ik geef, bijvoorbeeld over voedingshoudingen, kunnen in de eigen situatie meteen geoefend en aangeleerd worden. 

Tijdens het consult onderzoek ik je borsten en doe ik een mondonderzoek bij je kind om na te gaan of er bijzonderheden zijn. 

Voordat een consult plaatsvindt laat ik bij complexe problemen een intakeformulier invullen per e-mail. Voor de intake per e-mail vooraf en maximaal twee/drie contacten met de app achteraf worden geen kosten in rekening gebracht.

Meestal is één consult van 1½ uur voldoende voor gerichte advisering, begeleiding en ondersteuning. Ik besteed veel aandacht aan het aanleggen en de manier waarop je relaxed borstvoeding kan geven.

Aanleggen is mijn specialiteit: ik ben daar bedreven in en heb veel ervaring in het overbrengen van deze vaardigheid. Ik geef je praktische informatie: ik laat het je zien, en help je om het zelf te doen. Het is mogelijk om met je mobiel een kort instructiefilmpje te maken. Ook op andere gebieden zul je van mij vooral veel praktische uitleg krijgen.

In overleg met jou zoek ik naar een juiste balans tussen wat goed is voor de borstvoeding en wat praktisch uitvoerbaar is. Ik probeer rekening te houden met jouw energie, bespreek het verschil tussen de hoofdzaken en de bijzaken, zodat je energie zo efficiënt mogelijk wordt benut. Samen met jou maak ik een realistisch plan.

Het contact over het vervolg is afhankelijk van het probleem maar bestaat uit contact per app/sms of wanneer nodig telefonisch.

Bij een verstopt melkkanaal, (dreigende) borstontsteking of oedemen, kan ik een therapeutische borstmassage geven. Hierdoor zullen je borsten weer soepel worden en kan een borstontsteking voorkomen worden. Je krijgt adviezen om na het consult de massage zelf te kunnen voortzetten.

Per uur € 85,00

Reistijd en reiskosten € 0,45 per kilometer (routebeschrijving ANWB) 

Een consult in de praktijk 

Wanneer je baby al wat ouder is kan je er ook voor kiezen om samen met je (partner en) kind in mijn praktijk te komen. Wil je weten of je baby voldoende drinkt en goed groeit? Tijdens het consult wegen we gezamenlijk je baby en kan je natuurlijk alle vragen stellen.

Het contact over het vervolg is afhankelijk van het probleem maar bestaat uit contact per app/sms of wanneer nodig telefonisch.

Per uur € 77,50 

Een consult in uw zwangerschap

Ook in je zwangerschap kan je (bij voorkeur samen met je partner) voor een consult in de praktijk komen.

Waarom zou je alvast een consult willen hebben?

- je wilt alvast met een zware pop oefenen om een kindje aan te leggen (met een mobiel maken we een korte instructiefilmpje van het aanleggen)

- je wilt doorspreken waarom het de vorige keer misschien niet is gelukt

  (graag je kraamdossier meenemen)

- je wilt leren prenataal te kolven

Half uur € 40,00

Per uur € 77,50

Telefonisch consult

Voor een korte vraag die geen observaties van de moeder en/of baby vereist, is een telefonisch consult mogelijk. Tijdens het gesprek zullen we gezamenlijk inschatten of het advies telefonisch worden gegeven of een afspraak/ huisbezoek toch noodzakelijk is.

€ 20,00 maximaal 15-20 minuten, hierna € 5,00 voor 5 minuten extra

Kolfconsult in de praktijk

Ben je op zoek naar een geschikte kolf om te kopen, lijkt 'kolven' je een heel gedoe of weet je niet hoe dit in jouw situatie het beste te combineren is met je baan?

Als je op deze vragen een antwoord op maat wilt krijgen en daarvoor ongestoord mijn aandacht wilt, neem dan contact op om een afspraak te plannen. We kunnen samen de keuzes bespreken die je hebt op het gebied van kolven. Door bij een gecertificeerde lactatatiekundige een kolf te kopen vergoed een zorgverzekering gemakkelijker de kolf.

Ter plekke kun je de kolven bekijken en horen.  Twijfel je over de kolf en wil je deze zelf eerst testen? Dat kan ook tijdens dit gesprek!

Je kan bijvoorbeeld testen en het verschil zelf beoordelen tussen de ELVIEkolf  en Youha the Ins. De Medela Freestyle en de Medela Swing Maxi. Horigen Chicture en de (conversieset) Horigen Grace,

De eerste 15 minuten gratis bij aankoop van een kolf, je kan de kolf direct aanschaffen. 

Hierna € 40,00 per half uur.

WhatsApp consult

Geschikt voor het snel beoordelen van foto's/ filmpjes.

Graag je naam, adresgegevens en emailadres voor de factuur in je eerste contact vermelden.

€ 20,00

Vergoeding door de zorgverzekering

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de lactatiekundige zorg geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. De lactatiekundige dient aangesloten te zijn bij de NVL. Wij adviseren je om bij je zorgverzekering te informeren of vanuit het aanvullend pakket een vergoedingsregeling voor de lactatiekundige zorg is opgenomen. Een lijst van verzekeraars die lactatiekundige hulp vergoeden kan je hier vinden 

Soms vergoedt de zorgverzekeraar alleen een consult als je wordt verwezen door een huisarts, verloskundige of het consultatiebureau. 

 

 

Wanneer kan je een lactatiekundige inschakelen?

Als deze vraag je bezighoudt dan is dat moment waarschijnlijk al aangebroken. Misschien twijfel je omdat je nog kraamhulp krijgt maar de borstvoeding nog niet helemaal goed verloopt. De aanwezigheid van de kraamhulp is geen garantie dat alles goed gaat dus het is belangrijk je eigen gevoel te volgen. 

Twijfel is tijdens de borstvoeding en zeker in de kraamtijd een goede indicatie dat er iets niet lekker loopt, het is daarom altijd raadzaam om een lactatiekundige te raadplegen. De lactatiekundige kan eventuele twijfel of ongerustheid wegnemen of problemen onderkennen en helpen om te werken aan een oplossing.

In feite zou iedere moeder die borstvoeding geeft, in de kraamtijd, een controle van een lactatiekundige goed kunnen gebruiken, in een ideale wereld zou een standaard bezoek van een lactatiekundige geen overbodige luxe zijn dus als deze vraag je bezighoudt, raad ik je aan om contact op te nemen met een lactatiekundige. 

Ik ben vrijgesteld van BTW

 

Professionele zorg bij borstvoeding
Lid van de NVL