Informatie over borstvoeding

Borstvoeding de beste start!

Informatie over borstvoeding en babyvoeding geef ik met andere lactatiekundigen in de vorm van een webinar of livebijeenkomsten. Je kunt je via de website van geboortezorg Salland aanmelden.

 'Geboortezorg Salland'.

1. Webinar over het geven van borstvoeding, de verdiepingsavond.

2. Webinar over babyvoeding, borst en flesvoeding

3. Live presentaties 

Succesvol borstvoeding geven is iets wat jij en je kindje samen leren. Een goede voorbereiding helpt om onzekerheden en vragen weg te nemen. Zo is de kans groter dat borstvoeding een positieve ervaring wordt voor jou en je kindje.

Tijdens de bijeenkomst vertellen we je alles over borstvoeding. Van aanleggen tot kolven en van het voorkomen van kwaaltjes tot de samenstelling van moedermelk.

Waarom in de zwangerschap informatie over borstvoeding inwinnen?

*Omdat borstvoeding niet altijd vanzelf gaat

Helaas is het waar: bij veel vrouwen gaat de borstvoeding niet vanzelf. Uit de laatste onderzoeken van TNO blijkt dat 80% van de moeders na de geboorte weliswaar begint met borstvoeding, maar dat dit percentage supersnel daalt. De voornaamste redenen die moeders uit dit onderzoek opgaven, waren ongemakken, zoals gevoelige tepels. Jij kent deze ervaringsverhalen van andere moeders misschien ook wel. Erg jammer en eigenlijk ook onnodig. Echt, met de juiste voorbereiding en begeleiding tijdens het voeden hoeft dit niet zo te zijn!

*Omdat we niet meer van elkaar leren'

Vroeger, toen we nog meer in de natuur en in groepen leefden, lag er altijd wel ergens een kind aan iemands borst. Dat was vanzelfsprekend, een automatisme. Maar tegenwoordig leven we veel individualistischer en vinden we het niet meer zo normaal om elkaars blote (voedende) borsten te zien. Daarom kunnen we de kunst niet meer bij elkaar afkijken.

*Omdat borstvoeding veel meer is dan voeding alleen.'

Borstvoeding is niet alleen een van de meest natuurlijke dingen die je aan je baby kunt geven, maar ook een van de meest wonderlijke. Dankzij de geavanceerde werking van borstvoeding (zo geavanceerd dat we nog lang niet alles weten), kun je het zien als een medicijn voor jou en je baby. Denk aan antistoffen tegen een simpele verkoudheid of ernstige aandoeningen, zoals zelfs leukemie. Daarnaast zorgen hormonen er bijvoorbeeld voor dat jij en je kindje automatisch aan elkaar gehecht raken, dat je beter slaapt en dat de kans op postnatale depressie vermindert.  

*Omdat je niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden'.

Miljoenen vrouwen hebben het al gedaan. Doe er je voordeel mee. Maak gerust een afspraak met mij in je zwangerschap om een borstvoedingsplan te maken zodat jij precies weet wat je opties zijn als je straks wilt gaan voeden of bezoek een informatieavond over borstvoeding. Maak ook gerust een afspraak met mij als je een kolf zoekt die bij je past, of als je wilt weten hoe je borstvoeding en werken kunt combineren.

*Omdat we er zijn om elkaar te helpen'

Wij denken dat de wereld een beetje mooier zou zijn als alle vrouwen met plezier en vertrouwen hun kindje de borst zouden geven. Daarom wil ik jou graag daarbij helpen.

 

 

Professionele zorg bij borstvoeding
Lid van de NVL