Erna Klein Hofmeijer Lactatiekundige IBCLC

 

Erna Klein Hofmeijer

 

Van 1986 tot 2009 heb ik gewerkt als gespecialiseerd verpleegkundige op de afdeling verloskunde in het Deventer ziekenhuis. Vanaf 2006 werk ik daar als zelfstandige lactatiekundige IBCLC.

Naast mijn werk in het ziekenhuis ben ik inmiddels 14 jaar vrijgevestigde lactatiekundige.

Vele jaren heb ik ervaring met het adviseren en begeleiden van ouders die borstvoeding willen geven aan hun kind. Door mijn werk heb ik ervaring met allerlei meer of minder complexe borstvoedingssituaties.

Zelf ben ik moeder en heb alle drie kinderen met veel plezier borstvoeding gegeven. Het is een hele mooie fijne periode geweest waar ik goed op terug kijk. Dit gun ik iedere vrouw die borstvoeding wenst te geven.

Ik ben IBCLC en lid van de Nederlandse Vereniging voor Lactatiekundigen (NVL). Zorgverzekeraars vergoeden mijn consulten indien je hiervoor aanvullend verzekerd bent. Voor mooie filmpjes en foto's kun je kijken op mijn  Pinterest pagina

 LinkedIn     

 

Wil je een enquêteformulier invullen? Klik HIER


Wat is een lactatiekundige IBCLC?

Een lactatiekundige is een professioneel opgeleide borstvoedingsspecialist. De opleiding voor 'Lactatiekundige IBCLC” (International Board Certified Lactation Consultant) werd verzorgd door de Hogeschool van Utrecht, Faculteit Gezondheidszorg. Voor toelating is jarenlange praktijkervaring op het gebied van borstvoeding vereist. Om de titel vervolgens te mogen blijven voeren, moet de lactatiekundige zich regelmatig blijven scholen, zich na vijf jaar opnieuw laten certificeren en na tien jaar opnieuw internationaal examen doen. 

Sinds juni 2018 is er naast de lactatiekundige IBCLC ook de lactatiekundige NLG (Nederlands Gecertificeerd). De lactatiekundige NLG is niet aangesloten bij de NVL en derhalve is er geen vergoeding door de zorgverzekeraars!

                

         

 

Professionele zorg bij borstvoeding
Lid van de NVL