Erna Klein Hofmeijer Lactatiekundige IBCLC

Van 1986 tot 2009 heb ik gewerkt als gespecialiseerd obstetrie/gynacologie verpleegkundige op de afdeling verloskunde in het Deventer Ziekenhuis.

Vanaf 2006 tot heden werk ik daar part-time in de ochtenden als lactatiekundige IBCLC.

Naast mijn werk in het ziekenhuis ben ik inmiddels ruim 18 jaar vrijgevestigde lactatiekundige.

Vele jaren heb ik ervaring met het adviseren en begeleiden van ouders die borstvoeding willen geven aan hun kind.

Door mijn werk heb ik veel ervaring met allerlei meer of minder complexe borstvoedingssituaties. Zelf ben ik moeder en heb ik alle drie kinderen met veel plezier borstvoeding gegeven.

Het is een hele mooie fijne periode geweest waar ik goed op terug kijk. Dit gun ik iedere vrouw die borstvoeding wenst te geven.

 

Ik ben IBCLC en lid van de Nederlandse Vereniging voor Lactatiekundigen (NVL). lidmaatschapsnummer 35006. Zorgverzekeraars vergoeden mijn consulten indien je hiervoor aanvullend verzekerd bent. Voor mooie filmpjes en foto's kun je kijken op mijn  Pinterest pagina

 LinkedIn   

 

Wil je een enquêteformulier invullen? Klik HIER

Wat is een lactatiekundige IBCLC?

Een lactatiekundige IBCLC is de specialist op het vlak van borstvoeding.

Haar expertise start als een borstvoedingssituatie afwijkt van de normale situatie. Een lactatiekundige IBCLC heeft up-to-date professionele know-how over zowel de fysiologie als de pathologie van het borstvoedingsproces.

Zij is dé expert op het gebied van borstvoeding en heeft professionele vaardigheden en kennis. De competenties van een lactatiekundige IBCLC zijn vastgelegd in het beroepsprofiel van de NVL.

Een lactatiekundige is een professioneel opgeleide borstvoedingsspecialist. De opleiding voor 'Lactatiekundige IBCLC” (International Board Certified Lactation Consultant) werd verzorgd door de Hogeschool van Utrecht, Faculteit Gezondheidszorg.

Voor toelating is jarenlange praktijkervaring op het gebied van borstvoeding vereist. Om de titel vervolgens te mogen blijven voeren, moet de lactatiekundige zich regelmatig blijven scholen, zich na vijf jaar opnieuw laten certificeren en na tien jaar opnieuw internationaal examen doen. 

Sinds juni 2018 is er naast de lactatiekundige IBCLC ook de lactatiekundige NLG (Nederlands Gecertificeerd). De lactatiekundige NLG is niet aangesloten bij de NVL en derhalve is er geen vergoeding door de zorgverzekeraars!

                

         

 

Professionele zorg bij borstvoeding
Lid van de NVL